U bezoekt momenteel onze Belgische webshop. Wilt u doorgaan op onze Nederlandse webshop?

Nederlandse webshop

Belgische webshop
  • Maatwerk
  • Direct contact
  • Snelle levering

Zichtbreeknet

Zichtbreeknetten zijn gemaakt van UV gestabiliseerd polyethyleen geweven draden. De dichtheid en het grammage van het doek zijn bepalend hoeveel een doek het zicht zal breken. Ook de achtergrond is hierin een bepalende factor. De zichtbreeknetten worden geproduceerd in verschillende gewichten en kleuren. Om een zichtdoek zo UV bestendig mogelijk te maken worden daarvoor extra bestandsdelen tijdens het productieproces toegevoegd. De grootste vijand van ieder doek zijn de UV stralingen van de zon. Middels kabelbinders (tieraps) of speciale clips kunt u de doeken heel eenvoudig bevestigen.

In ons assortiment vind u ook dezelfde producten onder winddoek, zichtdoek, privacydoek of schaduwdoeken. Dit komt doordat deze materialen voor meedere toepassingen bruikbaar zijn. Ook kunnen deze zichtbreekdoek voor u op maat gemaakt worden met een stormbestendige band en met rvs zeilogen rondom.

Zichtbreeknetten zijn gemaakt van UV gestabiliseerd polyethyleen geweven draden. De dichtheid en het grammage van het doek zijn bepalend hoeveel een doek het zicht zal breken. Ook de achtergrond is hierin een bepalende factor. De zichtbreeknetten worden geproduceerd in verschillende gewichten en kleuren. Om een zichtdoek zo UV bestendig mogelijk te maken worden daarvoor extra bestandsdelen tijdens het productieproces toegevoegd. De grootste vijand van ieder doek zijn de UV stralingen van de zon. Middels kabelbinders (tieraps) of speciale clips kunt u de doeken heel eenvoudig bevestigen.

De intensiteit van de UV straling wordt gemeten in Kly (kilo-langley), een eenheid die aangeeft hoeveel uv-stralingsenergie er valt op cm² per jaar. Deze UV-straling is variabel en hangt grotendeels af van de geografische locatie. UV-straling zorgt niet alleen voor een verkleuring van kunststoffen maar heeft ook een negatief effect op de levensduur ervan. Net zoals wij ons beschermen tegen de korte- en langetermijneffecten van de zon door gebruik van zonnecrème, worden tijdens het productieproces van kunststofproducten UV-stabilisatoren toegevoegd om het verouderingsproces te vertragen. Al onze producten met UV-stabilisatoren hebben een indicatieve Kly waarde, zodat u een idee krijgt van de verwachte levensduur. In de meeste West-Europese landen is het gemiddeld uv-stralingsniveau 80-100 Kly per jaar. Dit betekent dat winddoeken en schaduwdoeken met een Kly-waarde van 500 minimaal 5-6 jaar de negatieve effecten van de uv-straling kunnen weerstaan. Na deze periode is de breeksterkte theoretisch nog tenminste 50% van de initiële waarde. In de praktijk kan de levensduur echter langer of korter zijn afhankelijk van schommelingen in de hoeveelheid zonlicht alsook andere atmosferische omstandigheden zoals temperatuur, lucthvochtigheid, reflectie door sneeuw etc.

De zonnenstraling wordt gemeten in kilo langley (Kly) per jaar en wereldwijd in kaart gebracht per regio. De gemiddelde waarde in centraal West-Europa is 100 Kly.

In ons assortiment vind u ook dezelfde producten onder winddoek, zichtdoek, privacydoek. Dit komt doordat deze materialen voor meedere toepassingen bruikbaar zijn. Ook kunnen deze zichtbreekdoek voor u op maat gemaakt worden met een stormbestendige band en met rvs zeilogen rondom.

Bevestiging zichtbreeknet:
Er zijn meerdere manieren om een zichtbreeknet te monteren. De zichtbreeknetten worden vaak aan een gaashekwerken of aan dubbele staafmatten bevestigd. Onze zichtbreeknetten zijn uitzonderlijk scheurvast. Maar indien u deze zichtbreeknetten gaat bevestigen aan een hekwerk wat vol in de wind staat (open vlaktes) dan raden we u aan om deze te laten verstevigen met een stormbestendige polypropyleen band rondom. U kunt dan naar keuze rvs zeilringen laten plaatsen om de 25 of 50 cm. Vaak wordt er afhankelijk van de hoogte van het zichtdoek ook nog aanbevolen om het doek in het midden vast te zetten. De kans op inscheuren is dan wel groter omdat er in het middelste gedeelte van het zichtbreeknet geen versteviging is aangebracht. Hierdoor blijft het doek dan misschien wel steviger op een hekwerk zitten maar het spreekt vanzelf dat dit wel een extra risico is.

De maatwerkdoeken van Shadow Comfort kunnen ook in ons atelier voor u op maat gemaakt worden. Hiervoor gebruiken we speciale UV bestendige garens. 

Een licht of donker zichtbreeknet?
Een lichte kleur reflecteert zonnestralen meer dan een donkere kleur. Echter het weren van warmte heeft te maken met de hoeveelheid straling/warmte die door het doek wordt geabsorbeerd en door het doek heen zal gaan (transmissie). Bij een donkere kleur is de absorberende waarde veel hoger, waardoor de transmissie waarde (straling/warmte door het doek) lager is dan bij een licht doek. Een licht doek heeft een hoge reflectiewaarde, echter een lage absorberende waarde waardoor de straling/warmte met een hogere waarde door het doek zal gaan. Dit verklaart de hogere percentages schaduwfactor bij donkere kleuren.

Van den Eijnde Nettenverkoop is zeer nauw betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe producten en concepten. Productontwikkeling is vaak een complex traject. Jarenlang heeft Van den Eijnde Nettenverkoop veel tijd geïnvesteerd in kennis door heel veel fabrieken te bezoeken en houden we veelvuldig contact met onze fabrikanten. We streven naar een hoge kwaliteit tegen betaalbare prijzen. Daarom blijven we ervoor zorgen dat wij up-to-date zijn met onze vakkennis en product kennis. Alleen dan kunnen we u van een goed advies voorzien.

De door ons ontwikkelde Shadow Comfort producten zijn daarom ook uniek en onderscheidend in de markt. Om de laatste trends op de voet te volgen en mee te groeien met ontwikkelingen blijven we graag op de hoogte wat er binnen de markt speelt. Samen met onze fabrikanten bekijken we dan de mogelijkheden om ons assortiment steeds te blijven uitbreiden. Een innovatief product goed in de markt te zetten, kost tijd, geld en veel energie. Door voorbereidend onderzoek, kennis en de juiste keuze voor de grondstoffen komt uiteindelijk een product tot stand.

Stof tot nadenken: kwaliteit, verschillende wevingen en hun effect:
Vaak kijken we bij het uitzoeken van een product alleen maar naar de stof. En dan vooral of deze er een beetje mooi uitziet. Maar let u bijvoorbeeld ook op de weving? De manier waarop het materiaal is geweven, kleur en het grammage van het doek heeft namelijk een groot effect op de stijl en kwaliteit. 

Belangrijke factoren zijn bijvoorbeeld gewicht en prijs. Hoe hoger het gewicht p/m2, of hoe strakker het breisel, hoe zwaarder en sterker het materiaal. Ook de prijs is altijd een belangrijke factor bij het vergelijken of aankopen van producten maar is ook een teken van kwaliteit.  

Kiezen tussen bijvoorbeeld het ene zichtdoek of een ander type zichtdoek kan heel verwarrend zijn als u niet weet waar u op moet letten. U kunt een zichtbreekdoek kopen dat een jaar meegaat in plaats van 10 jaar. Daarom is het belangrijk om te kijken naar het gewicht, kleuropties, UV beschermingsfactor en prijs.

Meer informatie?

Inspiratie nodig? Neem een kijkje in onze digitale showroom! 
SHOWROOM

Hulp bij uw keuze

Heeft u vragen over producten, een bestelling of wilt u graag advies?
Of bent u geïnteresseerd om met ons samen te werken?

Klantenservice