U bezoekt momenteel onze Belgische webshop. Wilt u doorgaan op onze Nederlandse webshop?

Nederlandse webshop

Belgische webshop
  • Maatwerk
  • Direct contact
  • Snelle levering

Doek op maat

Meetinstructie
Meet de hoogte en lengte op van je ruit. Dit mag inclusief rubbers en/of kitranden omdat de zuignap circa 0,5 cm binnen het doek valt. 

Doek of screen?
Het doekmateriaal is van HDPE en wordt veelvuldig in de markt gebruikt als schaduwdoek. De randen worden rondom voorzien van een band van 6cm breed. Liever een iets exlusievere uitstraling? Dan is een screen wellicht een betere optie. 

Met een screen kijk je beter van binnen naar buiten. Hoe donkerder het doek/screen hoe beter je van binnen naar buiten kijkt en hoe meer je de warmte weert. 

 

Selecteer een product

Bereken de prijs door hier een keuze te maken.

Excellent Desert storm:
De Shadow Comfort kleur Desert storm geeft het doek een stoere of juist luxueuze sfeer. Dit doek is geweven met zandkleurige en zwarte tapefilament draden. Doordat dit zandkleurige doek geweven is met een zwarte draad is het minder besmettelijk en resulteert het in een hoger schaduwpercentage van maar liefst 95%. Door de weving van het doek heeft het een windreductie van 90% en is deze uitermate geschikt indien u meer privacy wenst. Gewicht 250 gr/m2 en UV stabilisatie 600Kly.

desert storm excellent shadow comfort

Excellent Japanese brown:
Een mooie donkerbruine warme tint geweven in combinatie met een zwarte draad. Door de weving van tape- en monofilament draden met een gewicht van 250 gr/m2 is ook dit kwalitatief hoogwaardige doek voorzien van een hoge schaduwfactor van 92% en windreductie van 90%. Onder andere zeer geschikt voor zonwering met enige transparantie naar buiten toe. UV stabilisatie 900Kly.

japanese brown comfort shadow comfort

Excellent arctic white:
Bij de kleur Arctic white is een witte kleur draad geweven met een creme kleurige draad. Deze kleur geeft een frisse uitstraling en is goed te combineren met alle kleuren. Door de speciale weving van tapefilament en monofilament draden heeft dit doek een schaduwpercentage van 81% en windreductie van 90%. Gewicht 250 gr/m2. UV stabilisatie 1000Kly.

mineral white comfort shadow comfort

Excellent Sahara sand:
Een zeer populaire kleur is de kleur Sahara sand, een licht naturel/zandkleurige tint geweven in combinatie met een creme kleurige draad. Deze sfeervolle kleur kan goed gecombineerd worden met vele andere tinten. Door de speciale weving van tapefilament draden is dit doek ook iets zichtdichter. Het doek heeft een gewicht van 250 gr/m2, windreductie van 90% en een schaduwpercentage maar liefst 86%. UV stabilisatie 600Kly.

sahara sand excellent shadow comfort

Excellent Cool grey:
De kleur Cool grey is een donkergrijze/antraciet kleur uit de Shadow Comfort collectie die geweven is in combinatie met een donkergrijze en lichtgrijze draad. Met deze kleur creëert u een stoere en industriële uitstraling. Geweven op 250 gr/m2 met tapefilament draden. Dit sterke kwaliteitsdoek met een hoge UV stabiliteit 1000Kly, windreductie 90% en schaduwfactor van 89% is uitermate geschikt voor toepassingen als u van binnenuit naar buiten toe nog enige transparantie wilt hebben.

Unique DuoColor Carbon Black:
Het doek is geweven met diepe donkere antraciete draden in combinatie met een tint lichter antraciete draden. Doordat het een iets zwaardere kwaliteit doek is met een weefselgewicht van 300 gr/m2 en op een unieke manier geweven is, verschilt het aan beide zijden van kleur. De kleurstof Carbon Black is een veel toegevoegde pigment in kunststoffen en heeft van nature al een hogere slijtvastheid en is extra Ultravioletbestendig 600Kly. Schaduwfactor 96,5%!

carbon black unique shadow comfort dark sidecarbon black unique shadow comfort grey side

Classic Black:
Classic Black is een diep zwarte kleur. Het wordt ook beschouwd als een zeer formele, elegante en prestigieuze kleur. Het voordeel is dat zwart met de meest uiteenlopende kleuren goed te combineren is. Een stoer of een industrieel interieur hoeft niet kil te zijn. Kleed de ruimte aan door verschillende materialen te combineren en warme kleuren te gebruiken. De zwarte kleur draagt in positieve mate bij aan de slijtvastheid en gaat de afbraak van ultraviolette straling tegen. Dit zwaardere type doek met een weefselgewicht van 300 gr/m2 heeft maar liefst een schaduwfacor van 98%. UV stabilisatie 600Kly.

Bij Van den Eijnde Nettenverkoop BV helpen we u graag aan het perfecte doek voor uw nieuwe creatie. We proberen daarom de kleuren zo goed mogelijk te fotograferen. Wij begrijpen dat een foto niet altijd voldoet en dat het soms beter is om een staal van het doek te zien en voelen.

Twijfelt u nog over de kleur of het soort materiaal? Via onderstaande button kunt u gemakkelijk en snel een sample bestellen!

SAMPLE WATERDOORLATEND 

Hoe meet je de juiste afmetingen op voor uw doek op maat voor plaatsing op de ruit?
Meet de breedte en hoogte op van je ruit. Neem de eventuele kitranden/rubbers niet mee in de maatvoering. 

Tips voor de bevestiging
Zorg voor een vetvrije en vlakke ondergrond.
De zuignappen hebben een draagkracht van ongeveer 6 kg. per stuk en krijgt u niet zomaar losgetrokken. 

Advies om het doek aan de BUITENZIJDE te bevestigen en te zorgen voor voldoende ventilatie aan de binnenkant van het raam. Raambeschutting aan de binnenkant dan ook open laten i.c.m. met het Shadow Comfort doek. Bij het optreden van een temperatuurvershil van meer dan ca. 30 - 40 °C.  kunnen er hoge spanningen op het glas optreden als u dit opspant. Niet alleen het soort glas, maar ook de locatie waar de warmte of afkoeling optreedt, spelen een belangrijke rol. Check uw verzekering mocht er een thermische breuk ontstaan.

Thermische breuken komen vooral voor bij (isolatie)glas. De breuken onstaan als er grote temperatuurverschillen zijn tussen de buitenlucht en glas. Dit kan ieder seizoen gebeuren. In de winter en herfst is de buitenlucht koud, maar kan de zon wel zo sterk zijn dat het glas behoorlijk warm wordt. In de zomer is het buiten een stuk warmer. In dit geval kan lokale verkoeling voor spanning op de ruit zorgen, die zich uiteindelijk uit in een thermische breuk. 

Wij adviseren om het doek te monteren als de ramen zijn afgekoeld. Dit om mogelijke Thermische breuken te voorkomen door het temperatuursverschil!

Maatvoering tolerantie + / - 2%, krimpgevoelig

Meetinstructie
Meet de hoogte en lengte op van je ruit. Dit mag inclusief rubbers en/of kitranden omdat de zuignap circa 0,5 cm binnen het doek valt. 

Doek of screen?
Het doekmateriaal is van HDPE en wordt veelvuldig in de markt gebruikt als schaduwdoek. De randen worden rondom voorzien van een band van 6cm breed. Liever een iets exlusievere uitstraling? Dan is een screen wellicht een betere optie. 

Met een screen kijk je beter van binnen naar buiten. Hoe donkerder het doek/screen hoe beter je van binnen naar buiten kijkt en hoe meer je de warmte weert. 

 

Toebehoren bij dit product

Zonwering met zuignappen
Er zijn veel verschillende opties en oplossingen voor verkoeling in huis. Zo kunt u denken aan duurdere oplossingen zoals een zonnescherm, rolluiken of airconditioning. De screens van Shadow Comfort zijn makkelijk te plaatsen en u kunt deze de hele zomer laten hangen.

Waarom zou u schaduwdoeken met zuignappen kiezen?
Door middel van zeilringen en zuignappen kunt u heel eenvoudig en functioneel een Shadow Comfort doek snel en gemakkelijk (de)monteren. Zuignappen zijn de ultieme oplossing wanneer u niet wilt boren in bijvoorbeeld uw kunststof kozijn, glazen verandadak of lichtkoepel. 

Zonweringdoek buitenkant en binnenkant raam
Zonweringoek aan de buitenzijde schermt het hele raam af. Aan de binnenzijde kan het zijn dat er toch wat kieren zichtbaar zijn. De polypropyleen band rondom heeft een breedte van 6 cm. en de zuignap heeft een diameter van 5 cm. Helaas kan het voorkomen dat de band toch iets openstaat. 

Hoe bepaal ik de afmetingen van het zonweringsdoek?
Voor de afmetingen van het doek dient u het raam, zonder kitranden/rubbers, op te meten. De zuignap valt volledig binnen de band van het doek, waardoor het mogelijk is om het zonweringsdoek zoveel mogelijk volledig te laten aansluiten tegen het kozijn.

Wat is het verschil tussen een doek en een screen?
De uitstraling van het doek is grover ten aanzien van het screen. Doek is gemaakt van geweven HDPE en is afgewerkt met een polypropyleen band rondom. Het screen is een polyester inlage met een PVC coating. De randen van het screendoek zijn omgestikt (dus van hetzelfde materiaal). De screens hebben een gladdere en strakkere uitstraling als een HDPE doek. Wat zonwering betreft zit er nauwelijks verschil tussen. De screens zijn maatvaster, HDPE doek is krimpgevoeliger.

Tolerantie
Bij de productie van het doek zijn kleine verschillen in afmetingen onvermeidelijk in verband met de rekbaarheid van het doek. Om hieraan tegemoet te komen, worden deze toleranties zoveel mogelijk beperkt in het atelier.

* Materiaal: HDPE UV gestabiliseerd schaduwdoek
* De zuignappen hebben een draagkracht van ongeveer 6 kg. per stuk en krijgt u niet zomaar losgetrokken.
* Zorg daarvoor wel voor een schone vetvrije en vlakke ondergrond.
* Maatvoering tolerantie + / - 2%, krimpgevoelig

Het is een gegeven dat een lichte kleur stralen meer reflecteert dan een donkere kleur. Het weren van warmte heeft echter vooral te maken met de hoeveelheid straling/warmte die door het doek wordt geabsorbeerd en door het doek heen zal gaan (transmissie). Bij een donkere kleur is de absorberende waarde veel hoger, waardoor de transmissie waarde (straling/warmte door het doek) lager is dan bij een licht doek. Een licht doek heeft een hoge reflectie waarde, echter een lage absorberende waarde waardoor de straling/warmte met een hogere waarde door het doek zal gaan. Dit verklaart de hogere percentages schaduwfactor bij donkere kleuren.

Wij adviseren om de zonwering BUITENKANT raam te bevestigen en te zorgen voor voldoende ventilatie aan de binnenkant van het raam. Raambeschutting aan de binnenkant dan ook open laten i.c.m. met het Shadow Comfort screen doek. Bij het optreden van een temperatuurvershil van meer dan ca. 30 - 40 °C.  kunnen er hoge spanningen op het glas optreden als u dit opspant. Niet alleen het soort glas, maar ook de locatie waar de warmte of afkoeling optreedt, spelen een belangrijke rol. Check uw verzekering mocht er een thermische breuk ontstaan.

Thermische breuken komen vooral voor bij (isolatie)glas. De breuken onstaan als er grote temperatuurverschillen zijn tussen de buitenlucht en glas. Dit kan ieder seizoen gebeuren. In de winter en herfst is de buitenlucht koud, maar kan de zon wel zo sterk zijn dat het glas behoorlijk warm wordt. In de zomer is het buiten een stuk warmer. In dit geval kan lokale verkoeling voor spanning op de ruit zorgen, die zich uiteindelijk uit in een thermische breuk. Het is dan ook niet raadzaam om het zonweringdoek binnenkant raam te plaatsen.

Hulp bij uw keuze

Heeft u vragen over producten, een bestelling of wilt u graag advies?
Of bent u geïnteresseerd om met ons samen te werken?

Klantenservice