U bezoekt momenteel onze Belgische webshop. Wilt u doorgaan op onze Nederlandse webshop?

Nederlandse webshop

Belgische webshop
  • Maatwerk
  • Direct contact
  • Snelle levering

Horti Comfort Cropcover klimaatdoek

Horti Comfort Cropcover is een innovatief gewasbeschermingsnet gemaakt van transparante tape. Het is een licht, zeer sterk, transparant en ademend net welke direct op het gewas geplaatst kan worden. Een ideaal gewasbeschermingsnet om op een eenvoudige en economische manier schade kan voorkomen en de groei van het gewas kan bevorderen. 

Selecteer een product

Bereken de prijs door hier een keuze te maken.

Technische gegevens:
* Materiaal: UV-gestabiliseerd HDPE (Kly 400), tape
* Gewicht ca. 38 gr/m2
* Schaduwfactor 26%
* Kleur: transparant

Producteigenschappen:
* Meerjarige bescherming tegen kou, weer en wind, vogels, grotere insecten (bijvoorbeeld koolvliegen) en velddieren
* Vervroegt de oogst door het creëren van een microklimaat
* Extra soft, dus kan gewasschade voorkomen
* Weersbestendig, water- en luchtdoorlatend, waardoor kans op gewasschade door klapperen wordt voorkomen
* Transparant en daardoor optimale lichtdoorlaat in lichtarme periodes
* Wordt losjes op het gewas gelegd zodat het "mee kan groeien"
*  Is niet bestand tegen zwavel-, chloor-, broom- en ijzerderivaten alsook kopersulfaten
* Tolerantie in maatvoering +/-5%

Horti Comfort Cropcover is een innovatief gewasbeschermingsnet gemaakt van transparante tape. Het is een licht, zeer sterk, transparant en ademend net welke direct op het gewas geplaatst kan worden. Een ideaal gewasbeschermingsnet om op een eenvoudige en economische manier schade kan voorkomen en de groei van het gewas kan bevorderen. 

Horti Comfort Cropcover multifucntioneel klimaatdoek ook wel cropnet genoemd, is een gebreid doek gemaakt van HDPE UV-gestabiliseerd tapefilament wat gebruikt wordt in meerdere sectoren en zowel in de gangbare als in de biologische tuinbouw. Horti Comfort Cropcover heeft een transparante kleur en heeft een gewicht van 38 gr/m2. Dit Cropnet is in veel omstandigheden een betere alternatief voor vliesdoek. Dit omdat het in tegenstelling tot vliesdoek meerdere seizoenen kan worden gebruikt.

Wat begon als een sterke vervanger van vliesdoek is uitgegroeid tot een multifunctioneel doek dat gebruikt wordt voor meerdere verschillende toepassingen. Hierbij kunt u denken aan het afdekken van vollegrondsgroentevelden tot het afdekken van een voetbalveld. Een veel gebruikte toepassing is het afdekken van prei en kool.

Vollegrondsgroenteteelt:
In het Zuiden van Nederland wordt het Multifunctionele klimaatdoek veel toegepast op prei. Al in November wordt dit klimaatdoek op de preivelden uitgelegd om de planten te beschermen tegen de kou. In het Noorden van Nederland wordt dit klimaatdoek meer gebruikt in het vroege voorjaar in de bloemkoolteelt om de kolen te beschermen tegen de kou én om vraatschade door vogels te voorkomen. In België wordt dit klimaatdoek toegepast op rapen en chinese kool om koolvliegen en andere belagers te weren. In Zweden bijvoorbeeld worden aardbeien afgedekt om te beschermen tegen de kou, maar ook als barrière tegen de rendieren of andere hertachtige. Deze dieren vernielen vaak de velden die afgedekt met vliesdoek maar over de velden die afgedekt zijn met het klimaatdoek lopen ze niet.

Sportvelden:
Meerdere professionele sportclubs gebruiken dit klimaatdoek op de grasvelden op de sportvelden mee af te dekken. De ene club gebruikt het om het pas gezaaide gras te beschermen en de andere club om bijvoorbeeld sneeuw op te vangen zodat men na een sneeuwbui een mooi groen (kunst)grasveld heeft. Voor sportvelden met veldverwarming heeft het klimaatdoek een duidelijk energiebesparend effect.

Duurzaam:
Het duurzame karakter van het Horti Comfort Cropcover net is absoluut een belangrijk aspect in deze tijd waarin we duidelijk een verschuiving zien van gangbare naar biologische tuinbouw. Het voluminueze vliesdoek zorgt jaarlijks voor een grote afvalstroom in tegenstelling met het klimaatdoek wat tot 10 jaar meegaat. Uit financieel oogpunt bekeken betekent dit een drastische verlaging van de investerings en afvalkosten. Ook wordt het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen drastisch gereduceerd door dit type afdekmateriaal. De koolvliegen en andere grote insecten kunnen niet hun eitjes afzetten in het gewas zolang het is afgedekt met het klimaatdoek.

Kortgezegd waar gebruikt met het Horti Comfort Cropcover net voor:
* Voor het afdekken van groenten, sierplanten en boomgewassen als vorstbescherming
* Als afdekking in het voorjaar voor vervroeging
* Als afdekking van zaaibedden

Voordelen van Horti Comfort Cropcover Multifunctioneel klimaatdoek:

* hoge treksterkte en scheurvastheid
* Meerdere jaren bruikbaar
* UV-gestabiliseerd
* De kosten per jaar zijn bij gebruik van Cropnet / klimaatdoek lager in vergelijking met vliesdoek
* Recyclebaar, minder mileubelastend en dus milieuvriendelijker
* Het microklimaat onder het doek is optimaal voor uitstekende ontwikkeling van de planten. Het zaad ontkiemt sneller waardoor de groei wordt versneld en daarmee ook de diepe wortelontwikkeling.
* Horti Comfort Cropcover multifuntioneel klimaatdoek biedt bescherming tegen hagel en zware regenval
* In vergelijking met vliesdoek is het Horti Comfort Cropcover Multifunctioneel klimaatdoek beter bestand tegen harde wind
* Biedt bescherming tegen vogels en gevogelte en kleine velddieren
* Klimaatdoek beschermt het gewas tegen weersinvloeden zoals lichte vorst, sneeuw, wind en regen.
* Vermindert de schommelingen in temperaturen en (lucht)vochtigheid en vermindert de stress door uitdroging
* Beschermt tegen koolvliegen en andere groter insecten
* Voorkomt condensatie en vermindert zodoende de ontwikkeling van schimmels
* Water en lucht open, waardoor het vocht wordt "uitgeademd" en voorkomt opbouw van condenswater en de vorming van schimmel

Hulp bij uw keuze

Heeft u vragen over producten, een bestelling of wilt u graag advies?
Of bent u geïnteresseerd om met ons samen te werken?

Klantenservice