U bezoekt momenteel onze Belgische webshop. Wilt u doorgaan op onze Nederlandse webshop?

Nederlandse webshop

Belgische webshop
  • Maatwerk
  • Direct contact
  • Snelle levering

Olefin 250 waterafstotend

Olefin is een zachte, lichte stof die vaak toegepast wordt als bekleding of schaduwdoeken van outdoorproducten. De stof is de laatste jaren aan een behoorlijke opmars bezig in de outdoorwereld. 

Bison: de Bison kleur uit het waterafstotende Olefin assortiment van Shadow Comfort is huiselijk, warm en gestructureerd. Deze donkerbruine kleur is eenvoudig, neutral en toegankelijk.

Roma: een mooie gebroken witte kleur en zorgt voor vele mogelijkheden. Deze kleur is tevens makkelijk met andere kleuren te combineren.

Denim: deze kleur uit de collectie van Shadow Comfort geeft rust, ontspant en is kalm. Een mooie zachte blauwe kleur die over het algemeen groter maakt en verkoelend is.

Cool Blue: is fellere kleur blauw. Blauw is over het algemeen een kalmerende, verzachtende kleur die rust biedt.

Red: De betekenis van rood is niet in de hele wereld hetzelfde. In Europa staat rood vaak symbool voor gevaar en fout, maar ook voor passie en kracht. Terwijl in China rood juist het symbool voor geluk en fortuin is. In India staat rood voor huwelijksgeluk. Wereldwijd worden er dus sterke symbolische waarden aan rood toegekend. Vooral kinderen vinden rood mooier dan welke kleur dan ook

Bij Van den Eijnde Nettenverkoop BV helpen we u graag aan het perfecte doek voor uw nieuwe creatie. We proberen daarom de kleuren zo goed mogelijk te fotograferen. Wij begrijpen dat een foto niet altijd voldoet en dat het soms beter is om een staal van het doek te zien en voelen.

Bent u niet helemaal zeker van de kleur of materiaal dan kunt u op onze website online een staal bestellen.

Inspiratie nodig? 
Neem een kijkje in onze digitale showroom! 
SHOWROOM

Olefin is een zachte, lichte stof die vaak toegepast wordt als bekleding of schaduwdoeken van outdoorproducten. De stof is de laatste jaren aan een behoorlijke opmars bezig in de outdoorwereld. 

Olefin is een zachte, lichte stof die vaak toegepast wordt als bekleding of schaduwdoeken van outdoorproducten. De stof is de laatste jaren aan een behoorlijke opmars bezig in de outdoorwereld. 

Op dit moment worden Olefin en Sunbrella gezien als de beste soorten buitenstof. Daarom wat meer achtergrondinformatie over beide producten.

Sunbrellastof wordt geweven met tot in de kern geverfde acrylvezels. Hierdoor is deze textielsoort volledig UV-bestendig en kleurvast. Tijdens het productieproces van Sunbrella krijgt de vezel na de kleuring een coating die beschermt tegen vuil en vlekken.

Olefin wordt geproduceerd uit een polypropyleenvezel. Met behulp van titanium als katalysator wordt polypropyleen omgezet in vezels. Tijdens de productie worden de vezels in een oplossing geverfd, waardoor de stof kleurvast wordt. Ook worden er UV-remmers toegevoegd om de werking van UV-straling tegen te gaan.

Enkele belangrijkste voordelen van Olefin zijn:

Goedkoper. Het proces dat wordt gebruikt om Olefin te creëren is op grote schaal beschikbaar. Daardoor is Olefin relatief goedkoop om te produceren.
Milieuvriendelijk.Propyleen werd traditioneel verbrand tijden de olieproductie omdat het niet veel practische toepassingen had. Nu wordt het voormalig afvalmateriaal echter gerecycled om polypropyleen of Olefin te maken. Bovendien is de vezel zelf in hoge mate recyclebaar en kan deze tot 10 keer worden gebruikt om nieuwe producten te ontwikkelen.
Comfortabel. Olefin is opmerkelijk zacht en glad
Waterbestendig. Vocht wordt afgevoerd en droogt snel op
Duurzaam. Olefin is zeer duurzaam en is bijzonder goed bestand tegen slijtage
Kleurecht. Het verven gebeurt met behulp van een oplossing tijdens het productieproces waardoor Olefin een ongeloofelijke kleurechtheid krijgt.
Veelzijdig. Dit materiaal beschikt over een groot aantal kleuren, patronen en dessins
Makkelijk te reinigen. Olefin is bestand tegen schimmel, chemicaliën en insecten en is gemakkelijk te reinigen en te onderhouden.

Het grootste nadeel van Olefin is dat het materiaal gevoelig is voor extreme temperaturen. Daarom is het belangrijk om het materiaal in de buitenlucht te drogen en mag het dus niet in een wasdroger.

De belangrijkste verschillen Olefin vs Sunbrella

Duurzaamheid: Sunbrella heeft een superieure duurzaamheid t.o.v. Olefin en is bijzonder slijtvast
Waterbestendigheid: Hoewel Sunbrella meestal beter bestand is tegen water, slijt Olefin minder naar verloop van tijd, zelfs wanneer het vaak wordt blootgesteld aan zout water en chloorwater.
Stijl: Qua stijl staan Olefin en Sunbrella vrijwel op gelijke voet. Beide zijn verkrijgbaar in een breed scala aan patronen, kleuren en designs. Sunbrella komt echter jaarlijks met een groter scala met nieuwe designs en kleuren.
UV weerstand en kleurvastheid: Bij de productie van beide stoffen wordt gebruik gemaakt van oplossingsverven, zodat ze beide vrij goed bestand zijn tegen verbleken. 
Eco-vriendelijk: Olefin is hier duidelijk de winnaar. Het proces achter het creëren ervan heeft een lage CO2-voetafdruk, en het kan tot 10 keer worden gerecycled zonder nadelige gevolgen. Acryl dat in Sunbrella wordt gebruikt is namelijk niet gemakkelijk biologisch afbreekbaar.
Comfort: beide stoffen voelen heel comfortabel. Ze blijven koel wanneer het aan direct zonlicht worden blootgesteld.
Vlekbestendigheid. Als het gaat om vlekbestendigheid heeft Sunbrella een streepje voor. 
Onderhoud: zowel Olefin als Sunbrella zijn gemakkelijk te reinigen met water en groene zeep. Olefin mag echter niet in de wasdroger en moet in de buitenlucht drogen.

Zowel Sunbrella als Olefin zijn zeer betrouwbare opties voor gerbuik als outdoor schaduwdoeken. Op punten wint Olefin het van Subrella, met als belangrijkste argumenten de prijs en het milieuaspect. Dus een belangrijke reden om deze Olefin stoffen op te nemen in het Shadow Comfort assortiment.

De Olefin stoffen uit het assortiment van Shadow Comfort zijn "Solution Dyed". Dit is de beste manier om outdoorstoffen te pigmenteren en biedt het de hoogst kleurvastheid omdat de pigmenten tijden de productie in de garens worden ingebracht (extrusiemethode). Op deze manier wordt de hele doorsnede van het garen gekleurd. In niet-oplossing geverfde stoffen is alleen het oppervlakte van het garen geverfd (gekleurd), het binneste deel van het garen is wit, waardoor het veel kwetsbaarder is en sneller kleur verliest.

Olefin is gemaakt van een hydrofoob materiaal dat geen vocht opneemt. Vlekken en vuil kunnen daarom in openingen tussen de garens blijven zitten, ze zullen er nooit in doordringen. Daarom kunnen vlekken en vuil zo gemakkelijk worden verwijderd. De Olefin stof is bestand tegen vrijwel elke chemische stof die voor reiniging wordt gebruikt. Zelfs 100% bleekmiddel tast de stof of de kleuren niet aan. Aarzel daarom niet om een bleekmiddel of andere schoonmaakmiddelen te gebruiken als u moeilijk te verwijderen vlekken hebt. De Olefin stoffen worden niet aangetast door chloor en andere chemicaliën die in zwembaden worden gebruikt.

De Olefin stoffen uit de Shadow Comfort collectie zijn gemaakt van doorlopende garens, niet met vezels zoals andere gebruikelijke buitenstoffen. Dit vertaalt zich in breuk- en scheursterkte die minimaal 50% hoger zijn.

De stoffen worden in Europa geproduceerd en alle grondstoffen zijn van Europese oorsprong. Allemaal REACH-compatibel.

Milieuvriendelijk, geen water gebruikt bij verfproces, 100% recyclebaar,

Deze Olefin stoffen zijn gemaakt van de lichtste materialen die er zijn (drijft op water), dus is er minder materiaal nodig op 1 m2 stof te maken. Daarom heeft deze stof een lager gewicht per m2 maar biedt het betere eigenschappen dan bestaande stoffen. De Olefin stof is gemaakt van de gemakkelijkst te recyclen materialen. Zodra de levensduur hiervan is verstreken, kan het tot 9 keer worden omgesmolten en tot nieuwe producten worden gevormd voordat het Thermisch wordt gerecycled.

Deze Australische norm meet de UV-stralen die door de stof kunnen gaan. De Olefin stoffen houden minimaal 97% van de UV-stralen tegen. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de schaduw van de Olefin stoffen uitstekend is, omdat het vrijwel vrij is van UV-straling

 

In de Olefin stoffen wordt Teflon gebruikt als waterafstotend middel om de stoffen te behandelen. TEFLON biedt een uitstekende en langdurige water- en olieafstoting

OEKO-TEX is een in Oostenrijk ontwikkelde test om de toxiteit van textiel te meten. Het is heel gebruikelijk in babykleding, maar we denken ook dat het van cruciaal belang is in de markt voor buitenstoffen, omdat de stof in conact komt met de huid. De Olefin stoffen uit het assortiment van Shadow Comfort is de enige buitenstof die voldoet aan OEKO_TEX klasse 1. Klasse 1 is de veiligste klasse zoals aangegeven voor gebruik van babyproducten.

Voordelen waterdichte schaduwdoeken:
* Hoge UV bescherming
* Waterafstotend (waterdicht) door speciale coating
* 250 gr/m2
* extreem vuilafstotend
* Teflon coating
* Europese kwaliteit
* Verkleurt niet
* Geen hinderlijke parasolvoet
* prijstechnisch gunstige zonwering

Nadelen waterdichte schaduwdoeken:
* altijd schuine afloop van minimaal 30 cm. per meter diepte
* Een kleine "oneffenheid" in weving in het doek kan voorkomen. Hier zal het doek niet op doorlekken. Bij deze duurdere hoogwaardige stoffen is een kleine tolerantie algemeen toelaatbaar in de zonweringsindustrie.
* juiste montage is zeer belangrijk
* doorlekken naden kan voorkomen
* doordat er minder rek op deze stof zit kunnen de naden in de hoek plooien
* warmte blijft langer onder het schaduwdoek hangen

Hulp bij uw keuze

Heeft u vragen over producten, een bestelling of wilt u graag advies?
Of bent u geïnteresseerd om met ons samen te werken?

Klantenservice