U bezoekt momenteel onze Belgische webshop. Wilt u doorgaan op onze Nederlandse webshop?

Nederlandse webshop

Belgische webshop
  • Maatwerk
  • Direct contact
  • Snelle levering

Raamfolie Cristal Mar 500

Cristal Mar 500 is een transparante PVC raamfolie dat gebruikt wordt in verandazeilen, tenten, bootramen, industriële gordijnen en vele andere toepassingen. Deze raamfolie is voorzien van een lage thermische geleidbaarheid. Een transparante PVC folie die ook geschikt is voor maritieme toepassingen. Bestand tegen schimmel en lage temperaturen. Zeer goede weerstand tegen UV, luchtverontreiniging, zoutnevel, schimmel- en temperatuurveranderingen.

In de Shadow Comfort verandadoeken en verandazeilen wordt dan ook alleen maar een hoogwaardige kwaliteit transparante raamfolie verwerkt. De raamfolie heeft een dikte van 0,5 mm. 

Alvorens we de folie verwerken in het productieatelier van Van den Eijnde Nettenverkoop laten we de raamfolie drie dagen rusten voordat deze verwerkt wordt in de verandazeilen van Shadow Comfort. Op deze manier kan de folie rusten en acclimatiseren om in zijn originele vorm terug te komen. Folie is geen weefsel en heeft hierdoor de neiging om te krimpen of uit te zetten. Natuurlijk is dit afhankelijk van de temperatuur en omgevingsfactoren. Er wordt geen garantie gegeven op krimp of vervorming. Het kiezen voor een raamfolie is een keuze en de eindgebruiker moet zich dan ook goed realiseren dat dit risico's met zich mee kan brengen.

Bij kouder weer kunnen er witte melkvlekken in de raamfolie optreden. In veel gevallen zullen deze melkvlekken er dan ook weer uittrekken als de temperaturen weer hoger worden.

Technische Specificatie Raamfolie Cristal Mar 500:

Transparante PVC folie voor maritieme toepassingen. Bestand tegen schimmel en lage temperaturen. Zeer goede weerstand tegen UV, luchtverontreiniging, zoutnevel, schimmel- en temperatuurveranderingen.

Afwerking: UV getest / 1200 zonuren / lage cohesie, schimmel en zoutwaterbestendig
Dikte: 0,5 mm.
Gewicht: ca. 620 gr/m2
Hardheid: 2S (40 92S) kwaliteit met een speciale PVC formule waarbij de folie soepel aanvoelt
Temp.bestendingheid: +60 gr. C / - 25 gr. C
Krimptest: lengte - 2,5% / breedte + 0,5%
Rolbreedte: 137 cm.
Rollengte: 30 meter

Preventie en bescherming raamfolie:

Advies:
* Regelmatig het verandadoek of verandazeil gedurende het hele jaar het doek op spanning blijven zetten om krimp te voorkomen
* Niet oprollen/invouwen bij vochtig weer
* Geen warmtebronnen dichtbij plaatsen
* De doeken vrijwel direct bij aankomst op kamertemperatuur uitrollen en daarna direct ophangen
* Iedere 3 maanden behandelen met een onderhoudsproduct zoals Vuplex

VuPlex is niet alleen preventief, maar zorgt ook voor bescherming. Bij toepassing op nieuw plastic/kunststof beschermt het het oppervlak tegen vroegtijdige veroudering. Als het plastic al fijne krasjes heeft en vervuild is, kan VuPlex het oppervlak en de helderheid van het plexiglas / transparant kunststof herstellen. Het laat een glanzende en beschermde laag achter.

Hoewel plastic heel veel voordelen heeft, heeft dit materiaal ook zwakke punten. Bij het reinigen met de meeste schoonmaakmiddelen ontstaan gemakkelijk fijne, oppervlakkige krasssen met als gevolg vuilophoping en een mat oppervlak.

VuPlex® voorkomt en herstelt.

Hoe werkt VuPlex®?

De vijf resultaten van VuPlex® in één snelle actie. VuPlex® reinigt door het gebruik van veilige ingrediënten die het oppervlak niet beschadigen. Het brengt een fijne coating aan op het oppervlak, die het kunststof beschermt tegen (micro)krassen. De waslaag zorgt voor een barrière tegen water en tegen andere weersomstandigheden die tot veroudering en afname van de helderheid leiden. VuPlex® heeft een antistatische werking. Hierdoor kunnen andere schurende materialen, als stof, zand, vuil ed, niet goed hechten en dat voorkomt beschadigingen. VuPlex® herstelt de glans en geeft een heldere, nieuwe look aan het oppervlak.

De afwerking is niet plakkerig of vet en dit glanzende resultaat bereikt u in slechts enkele seconden.

Reinigingsinstructies

De bus VuPlex® goed schudden voor gebruik!

VuPlex® op oppervlak spuiten en met een zachte, katoenen/badstof handdoek uitwrijven. Bij nieuw plastic/kunststof kan ook met een microvezeldoek worden gewerkt. Zo eenvoudig en snel werkt VuPlex®, zowel op zachte als op harde kunststoffen.

Inspiratie nodig? Neem een kijkje in onze digitale showroom! 
SHOWROOM

Komt u er nog niet uit en hebt u advies nodig van onze specialisten neem dan contact met ons op.
CONTACT

 

Hulp bij uw keuze

Heeft u vragen over producten, een bestelling of wilt u graag advies?
Of bent u geïnteresseerd om met ons samen te werken?

Klantenservice