U bezoekt momenteel onze Belgische webshop. Wilt u doorgaan op onze Nederlandse webshop?

Nederlandse webshop

Belgische webshop
  • Maatwerk
  • Direct contact
  • Snelle levering

Harmonicadoek 2,90 meter breed excl. bevestigingsset

Shadow Comfort biedt de mogelijkheid om de harmonica schaduwdoeken zonder bevestigingsmaterialen te bestellen waardoor u de vrije hand hebt in de manier waarop u het doek ophangt. Bij de manuele set moet u het doek handmatig op en neer schuiven. Dit kan middels een touwtje of een trekstang. In het harmonicadoek zijn hiervoor in het midden zeilogen geplaatst. Het doek van 2,90 meter breed loopt over 3 staaldraden. De aluminium buizen zorgen ervoor dat het harmonicadoek probleemloos strak blijft hangen en geeft het doek extra stevigheid. De aluminium buizen worden in de plooien geschoven in de tunnel.
Inspiratie nodig? Neem een kijkje in onze digitale showroom! 
SHOWROOMSelecteer een product

Bereken de prijs door hier een keuze te maken.

Een licht of donker schaduwdoek?
Een lichte kleur reflecteert zonnestralen meer dan een donkere kleur. Echter het weren van warmte heeft te maken met de hoeveelheid straling/warmte die door het doek wordt geabsorbeerd en door het doek heen zal gaan (transmissie). Bij een donkere kleur is de absorberende waarde veel hoger, waardoor de transmissie waarde (straling/warmte door het doek) lager is dan bij een licht doek. Een licht doek heeft een hoge reflectiewaarde, echter een lage absorberende waarde waardoor de straling/warmte met een hogere waarde door het doek zal gaan. Dit verklaart de hogere percentages schaduwfactor bij donkere kleuren.

Excellent arctic white:
Bij de kleur Arctic white is een witte kleur draad geweven met een creme kleurige draad. Deze kleur geeft een frisse uitstraling en is goed te combineren met alle kleuren. Door de speciale weving van taefilament en monofilament draden heeft dit doek een schaduwpercentage van 81% en windreductie van 90%. Gewicht 250 gr/m2. UV stabilisatie 1000Kly.

mineral white comfort shadow comfort

 

Excellent Sahara sand:
Een zeer populaire kleur is de kleur Sahara sand, een licht naturel/zandkleurige tint geweven in combinatie met een creme kleurige draad. Deze sfeervolle kleur kan goed gecombineerd worden met vele andere tinten. Door de speciale weving van tapefilament draden is dit doek ook iets zichtdichter. Het doek heeft een gewicht van 250 gr/m2, windreductie van 90% en een schaduwpercentage maar liefst 86%. UV stabilisatie 600Kly.

sahara sand excellent shadow comfort

Comfort Cool grey:
De kleur Cool grey is een donkergrijze/antraciet kleur uit de Shadow Comfort collectie die geweven is in combinatie met een donkergrijze en lichtgrijze draad. Met deze kleur creëert u een stoere en industriële uitstraling. Geweven op 250 gr/m2 met tapefilament draden. Dit sterke kwaliteitsdoek met een hoge UV stabiliteit 1000Kly, windreductie 90% en schaduwfactor van 89% is uitermate geschikt voor toepassingen als u van binnenuit naar buiten toe nog enige transparantie wilt hebben.

NIEUW FOTO VOLGT ZSM

Comfort Deep grey:

De kleur Deep grey is een donkergrijze/antraciet kleur uit de Shadow Comfort collectie die geweven is in combinatie met een creme kleurige draad. Met deze kleur creëert u een stoere en industriële uitstraling. Geweven op 280 gr/m2 met tape- en monofilament draden. Dit sterke kwaliteitsdoek met een hoge UV stabiliteit 1000Kly, windreductie 90% en schaduwfactor van 93% is uitermate geschikt voor toepassingen als u van binnenuit naar buiten toe nog enige transparantie wilt hebben.

deep grey excellent shadow comfort

 

Unique DuoColor Carbon Black:
Het doek is geweven met diepe donkere antraciete draden in combinatie met een tint lichter antraciete draden. Doordat het een iets zwaardere kwaliteit doek is met een weefselgewicht van 300 gr/m2 en op een unieke manier geweven is, verschilt het aan beide zijden van kleur. De kleurstof Carbon Black is een veel toegevoegde pigment in kunststoffen en heeft van nature al een hogere slijtvastheid en is extra Ultravioletbestendig 1000Kly. Schaduwfactor 96,5%!

carbon black unique shadow comfort dark sidecarbon black unique shadow comfort grey side

Via de montageinstructie op onze site hangt u het Shadow Comfort Harmonicadoek eenvoudig op.

Montage instructie drie staalkabels

* Lengte staalkabels: 6,50 meter
* Staalkabels zijn speciaal geconfectioneerd doordat er een draadeind op is geperst.
* Standaard maten harmonicadoeken zijn ook te bestellen inclusief de complete bevestigingsset. De video met montage instructie laat de bevestiging middels de complete bevestigingsset zien.

Tip: Trek 10cm af van de breedte waarin het doek wordt geplaatst. Zodoende is het doek 10cm smaller en blijft er 5cm vrije ruimte aan weerszijden van het doek over. Voor de lengte van het doek de exacte lengtemaat aanhouden. De lengte kan als optie ingekort worden. De breedte is helaas niet mogelijk en dient u een harmonicadoek op maat te bestellen.  

Mocht de staalkabel die standaard bij de set wordt meegeleverd te kort zijn is er een mogelijkheid om een langere staalkabel separaat bij uw bestelling toe te voegen. Dit kan via de volgende link; RVS Staaldraad 3mm

LET OP!!! aluminium buizen onder de zeilogen plaatsen. Zijkant tunnel is een beetje ingestikt zodat de buizen bij harde wind er niet uitwaaien. Bij het installeren van de buis maakt u als het ware een kleine bocht naar onderen zodat de buis onder de zeilogen komt.


Shadow Comfort biedt de mogelijkheid om de harmonica schaduwdoeken zonder bevestigingsmaterialen te bestellen waardoor u de vrije hand hebt in de manier waarop u het doek ophangt. Bij de manuele set moet u het doek handmatig op en neer schuiven. Dit kan middels een touwtje of een trekstang. In het harmonicadoek zijn hiervoor in het midden zeilogen geplaatst. Het doek van 2,90 meter breed loopt over 3 staaldraden. De aluminium buizen zorgen ervoor dat het harmonicadoek probleemloos strak blijft hangen en geeft het doek extra stevigheid. De aluminium buizen worden in de plooien geschoven in de tunnel.
Inspiratie nodig? Neem een kijkje in onze digitale showroom! 
SHOWROOMHarmonicadoek kopen 2,90 meter breed zonder bevestigingsmaterialen? Shadow Comfort biedt de mogelijkheid om de harmonicadoeken zonder bevestigingsmaterialen te bestellen waardoor u de vrije hand hebt in de manier waarop u het doek ophangt. Hebt u thuis nog een katrolset en wilt u alleen het harmonicadoek vervangen dan kunt u deze eenvoudig bij Van den Eijnde Nettenverkoop online bestellen.

Normaal gesproken bieden we de Shadow Comfort harmonicadoeken aan inclusief de complete bevestigingsset. Uit kostenoverweging bieden we u ook de mogelijkheid om de onderdelen er los bij te bestellen. Het kan natuurlijk voorkomen dat u zelf nog de aluminium buizen of de katrolset hebt.

Ook bieden wij u de mogelijkheid om alleen een Shadow Comfort manuele bevestigingsset te bestellen. Het verschil tussen de katrolset en de manuele bevestigingsset is dat de katrollen, touw en de kikker niet toegevoegd zijn in de manuele set. Mocht u kiezen voor de manuele bevestigingsset voor uw harmonicadoek dan willen we u er wel op wijzen dat u op een andere manier het harmonicadoek moet fixeren aan de constructie. Het touw zorgt er namelijk voor dat het harmonicadoek bij wind grotendeels op zijn plaats gehouden wordt.

Bij de manuele set moet u het doek handmatig op en neer schuiven. Dit kan middels een touwtje of een trekstang. In het harmonicadoek zijn hiervoor in het midden zeilogen geplaatst.

De aluminium buizen zorgen ervoor dat het harmonicadoek probleemloos strak blijft hangen en geeft het doek extra stevigheid. De aluminium buizen worden in de plooien geschoven in de tunnel. De zijkanten van de tunnels zijn aan de onderzijde een klein beetje dichtgestikt. Aan de bovenzijde van de tunnel steekt u het aluminium buisje in waarna u deze meteen naar onderen stuurt zodat de buis onder de geplaatste zeilogen wordt doorgeschoven.

De montage is bijzonder eenvoudig. U dient alleen te beschikken over voldoende bevestigingsruimte waar u de staaldraden strak kan trekken met de meegeleverde spanners. Het harmonicadoek kan hierna over de staalkabels heen en weer geschoven worden.

Er zijn verschillende benamingen voor een harmonicadoek zoals wave sail, lamellendoek of vouwdoek. Dit kan wel eens voor verwarring leiden maar het is precies hetzelfde doek. De doeken zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en kleuren. Komt u niet uit met deze standaard maten dan kunnen we voor u het gewenste doek op maat maken.

* Hoogwaardige kwaliteit waterdoorlatend HDPE weefsel
* UV gestabiliseerd
* Schimmelwerend
* Geen last meer van een hindelijke parasolvoet
* Kan het hele seizoen buiten blijven hangen
* Bescherming tegen schadelijke UV stralen
* Geeft verkoeling bij warm weer
* De Shadow Comfort schaduwdoeken zijn eenvoudig te reinigen met lauw water, een zachte borstel en wat groene zeep
* Eenvoudig te installeren

Samples
Wij begrijpen dat een foto niet altijd voldoet en dat het soms beter is om een staal van het doek te zien en voelen. Bent u niet helemaal zeker van de kleur of materiaal dan kunt u via onderstaande button gemakkelijk en snel een sample bestellen!

SAMPLE WATERDOORLATEND  

Inspiratie nodig? Neem een kijkje in onze digitale showroom! 
SHOWROOM

Hulp bij uw keuze

Heeft u vragen over producten, een bestelling of wilt u graag advies?
Of bent u geïnteresseerd om met ons samen te werken?

Klantenservice